Inteligentný prsteň RingConn Smart Ring vs. Smartwatch: Čo je pre vás vhodnejšie?

Inteligentný prsteň RingConn Smart Ring vs. Smartwatch: Čo je pre vás vhodnejšie?

Od roku 2010 trh s inteligentnými nositeľnými zariadeniami rýchlo rástol. Načastejšie sa pritom dnes stretávame s inteligentnými hodinkami. S pokrokom v technológii čipov a senzorov sa však objavujú menšie zariadenia ako RingConn Smart Ring, ktoré ponúkajú podobné funkcie. Aký je medzi nimi rozdiel?

Smart hodinky vs. RingConn Smart Ring na prvý pohľad

Inteligentné hodinky sú umiestnené niekde medzi tradičnými hodinkami a smartfónmi. Nielenže slúžia ako klasické hodinky, ale ponúkajú aj komunikačné funkcie. Prostredníctvom aplikácií môžu poskytovať predpovede počasia, navigáciu, prehrávanie hudby a podobne.

Inteligentné prstene sa viac podobajú šperkom a zameriavajú sa na zber a analýzu dát. Monitorujú údaje o tele a aktivite bez obrazoviek alebo upozornení. Namerané dáta si možno pozrieť v aplikácii v smartfóne.

Čo majú spoločné?

RingConn Smart Ring aj inteligentné hodinky môžu byť použité na monitorovanie srdcovej frekvencie, úrovne kyslíka v krvi, sledovanie spánku, počítanie krokov a monitorovanie úrovne aktivity. Tieto funkcie pomáhajú používateľom získavať informácie o ich zdraví, stanovovať si fitness ciele a zlepšovať kvalitu života. Vzhľadom na rozdiely vo forme a pozícii však existujú významné funkčné rozdiely.

Prstene nemajú GPS, ale dlhú výdrž batérie

Niektoré inteligentné hodinky sú vybavené anténami a GPS čipmi, čo im umožňuje komunikáciu, navigáciu, polohovanie a sledovanie aktivity aj bez smartfónu. Majú aj obrazovky, takže používatelia môžu prezerať dáta, prijímať a odpovedať na správy.

RingConn Smart Ring nemá obrazovku a je malý, preto nie je vhodný na implementáciu GPS a interakcií. Namiesto toho sa spolieha na nízkoenergetické senzory a Bluetooth moduly, čo mu poskytuje významnú výhodu v spotrebe energie a životnosti batérie. RingConn Smart Ring vydrží 7 dní na jedno nabitie. Naopak, inteligentné hodinky je zvyčajne potrebné nabíjať každých 1-2 dni. Aké sú ďalšie rozdiely?

Zber zdravotných dát

Inteligentný prsteň RingConn sa odlišuje od smart hodiniek najmä v presnosti záznamu vitálnych funkcií. Vďaka umiestneniu na prste senzory prsteňa získavajú presnejšie údaje. Sú totiž bližšie k veľkým krvným cievam ako senzory na zápästí - koniec koncov, aj domáce oxymetre merajú práve na prstoch. Tento prístup umožňuje lepšie sledovanie srdcovej frekvencie, úrovne kyslíka v krvi a telesnej teploty.

Analýza spánku

Pre analýzu spánku je RingConn Smart Ring lepšou voľbou, pretože je pohodlnejší na nosenie počas spánku. Jeho dlhšia výdrž batérie umožňuje nepretržité nosenie, zatiaľ čo inteligentné hodinky je často treba v noci nabíjať.

Sledovanie športových výkonov

Väčšina inteligentných hodiniek je vybavená GPS, čo im umožňuje sledovať údaje o cvičení bez telefónu. Inteligentné prstene nemajú vstavané GPS a musia sa spoliehať na GPS telefónu pri sledovaní aktivít ako beh. Preto môžu byť na šport smart hodinky vhodnejšie.

Pohodlie a vzhľad

Inteligentné hodinky sú vizuálne výraznejšie, zatiaľ čo RingConn Smart Ring je jemnejší a diskrétnejší. Inteligentné prstene sú ľahšie a pohodlnejšie na nepretržité nosenie, vrátane spánku.

Analýza dát

Zatiaľ čo väčšina inteligentných hodiniek len poskytuje dáta, RingConn Smart Ring zároveň na základe meraní ponúka aj základné poradenstvo. Používateľom tak pomáha zlepšiť svoje zdravie a kvalitu spánku.

Kto by si mal vybrať inteligentné hodinky?

Fitness nadšenci, ktorí často behajú, cvičia, plávajú alebo sa venujú outdoorovým aktivitám a potrebujú prijímať a odpovedať na správy, viac vyťažia z inteligentných hodiniek. Tieto zariadenia ponúkajú lepšiu interaktivitu, robustnejšie sledovanie aktivity a môžu fungovať bez smartfónu. Poskytujú tiež ďalšie funkcie ako predpovede počasia, navigáciu a prehrávanie hudby.

Kto by si mal vybrať RingConn Smart Ring?

Ak preferujete tichšie, menej rušivé zariadenie, ktoré sa v prvom rade zameriava na zdravie a monitorovanie spánku, RingConn Smart Ring je lepšou voľbou. RingConn Smart Ring vyniká v nepretržitom sledovaní zdravotných dát a ponúka podrobné zdravotné a spánkové analýzy. Vďaka jeho tvaru, hmotnosti a výdrži batérie je prsteň ideálny na 24-hodinové nosenie.

Späť na blog