Príbeh prsteňa RingConn: Ako vznikla revolúcia v monitorovaní zdravia

Príbeh prsteňa RingConn: Ako vznikla revolúcia v monitorovaní zdravia

Príbeh prsteňa RingConn sa začal písať v roku 2015, keď Dr. Guoxing Wang, po absolvovaní štúdia na University of California, premýšľal o vytvorení pohodlného zariadenia na monitorovanie kritických vitálnych funkcií. 

Dr. Wang sa dlhšie snažil preklenúť medzeru medzi akademickým výskumom a praktickou stránkou starostlivosti o zdravie. Už vtedy sa zamýšľal nad vhodným zariadením či aplikáciou.

„Myslel som si, že práve prsteň by mohol byť riešením,“ spomína dnes Dr. Wang. Vďaka svojim skúsenostiam v biomedicínskom inžinierstve si pritom veľmi dobre uvedomoval, že výzvy budú spočívať tak v hardvéri ako aj v softvéri. 

Vývoj prsteňa

„Mal som šťastie, že som našiel dvoch partnerov, Dr. Fenga, ktorý má medicínske vzdelanie, a Dr. Wua, špičkového odborníka na AI. Najdôležitejšie je, že sme všetci verili, že náš prsteň bude pre zákazníkov nesmierne cenný.“ Spoločne v roku 2021 založili spoločnosť a po dvoch rokoch tvrdej práce vznikol RingConn.

Vývojový tím spoločnosti RingConn zahŕňa viac ako 80 členov s významnými odbornými znalosťami v elektronickom a biomedicínskom inžinierstve. Práve tento tím zohral kľúčovú úlohu pri uvádzaní inteligentného prsteňa na trh. 

Titánový prsteň s batériou, ktorá vydrží 7 dní

Výsledkom ich snaženia sa stal RingConn - inteligentný prsteň stelesňujúci princíp proaktívneho riadenia zdravia, poskytujúci užívateľom nenápadné monitorovanie ich zdravia. V jeho vnútri sa ukrývajú tri PPG senzory pre sledovanie srdcovej frekvencie a kyslíka v krvi, jeden akcelerometer a štyri snímače teploty. 

Jedným z kľúčových prvkov, ktoré odlišujú RingConn od iných podobných zariadení, je jeho dizajn a používateľská prívetivosť. Je vyrobený z odolného titánu, ľahký, odolný voči vode a prachu (IP68/5ATM) a ponúka výdrž batérie až 7 dní na jedno nabitie. Pre používateľov je k dispozícii aj prenosná nabíjacia krabička, ktorá predlžuje životnosť batérie až na 150 dní.

 

Ocenia v súťažiach aj dôvera verejnosti

Od svojho uvedenia na trh sa RingConn stal neoddeliteľnou súčasťou života desiatok tisíc používateľov po celom svete. Prsteň získal množstvo ocenení vrátane Good Design Award 2023 a bol ocenený ako "Best of IFA 2023" od Yanko Design. 

RingConn tiež úspešne získal 1,3 milióna dolárov na crowdfundingovej platforme Indiegogo, čo ukazuje už v tom čase obrovský záujem a dôveru verejnosti.

V pláne je aj sledovanie apnoe

RingConn zároveň neustále rozširuje možnosti využitia prsteňa. V roku 2024 napríkla pridala zdieľanie dát s blízkymi alebo napríklad sledovanie menštruačného cyklu. 

Spoločnosť tiež pracuje na získaní schválenia FDA v Spojených štátoch pre svoj oximeter a systém detekcie spánkového apnoe, ktorý sa očakáva v roku 2024. Tieto míľniky znamenajú výnimočný dizajn a spoľahlivosť prsteňa v monitorovaní zdravia. 

A kto je za značkou Elevano? 

Sme dvaja bývalí futsaloví spoluhráči, ktorí majú radi pohyb, cestovanie, a aktívny životný štýl. A tak sme v roku 2022 na serveri Indiegogo objavili projekt RingConn Smart Ring, ktorý plánoval vyvinúť inteligentný prsteň. Prirodzene nás zaujal, lebo sme sami fanúšikovia podobných zariadení a viacero z nich sme už vyskúšali. Finančne sme ho podporili a o niekoľko mesiacov nám prvý prsteň prišiel domov na Slovensko.

Pustili sme sa do objavovania všetkých možností, ktoré ponúka. Zistili sme, aký vplyv na naše telo má čas kedy ideme do postele, čo ovplyvňuje náš spánok, ako naše telo reaguje na záťaž či akí sme cez deň boli aktívni a čo to znamená pre našu formu. Prsteň dokonca dokázal odhaliť blížiacu sa chorobu už predtým, ako sa objavili hlavné symptómy - odpustili sme si teda tréning a dali oddychovejší režim a aj vďaka tomu sme ju prekonali jednoduchšie.

Zistili sme tiež, že naši kamaráti a známi smart prstene vôbec nepoznali, ale keď sme sa o nich rozprávali, okamžite ich zaujali. Preto sme sa rozhodli osloviť spoločnosť RingConn s cieľom priniesť ich inteligentný prsteň na Slovensko. A nemysleli sme tým len umožniť samotnú kúpu prsteňa, ale dostať ho naozaj do povedomia ľudí, ktorí sa o svoje alebo zdravie svojich blízkych aktívne zaujímajú. 

Chceme umožniť aj našim kamarátom, kolegom, známym a každému, kto má záujem dozvedieť sa o svojom tele viac, upraviť svoje návyky a v konečnom dôsledku žiť zdravší a plnší život tak ako sa to podarilo aj nám.

Ak by ste mali akékoľvek otázky, nápady alebo čokoľvek, čo by ste nám chceli povedať alebo od nás vedieť, sme tu a budeme radi, ak sa nám ozvete.

Maťo a Igor

Späť na blog